Симеон Славчев, лидер на ПП МИР, кандидат за 45 НС, в

...
Симеон Славчев, лидер на ПП МИР, кандидат за 45 НС, в
Коментари Харесай

Симеон Славчев: С икономическите, политически и физически мутри на прехода ПП МИР няма да се коалира*

Симеон Славчев, водач на Политическа партия МИР, претендент за 45 Народно събрание, в диалог с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита ” по “Радио К2 ” разяснява следните тематики:

„ И идващият посетител е Симеон Славчев, ръководител на Политическа партия МИР, доста хора са не запомнили какво значи абревиатурата, аз си разреших да я сложа в заглавието на нашия диалог – морал, разпоредителност, родолюбие! Вярвате ли, че ги има в България? “, попита водещата Илиана Беновска. Симеон Славчев отговори, че освен че има вяра, само че и всекидневно го потвърждават със своите дейности. Той продължи, че с листите, които е образувала, партията е потвърдила, че в България има нови лица. 90% от хората в листите са от гражданската квота.

„ Между другото да Ви направя малко реклама, не сме се уговаряли, в понеделник имате конференция в Българска телеграфна агенция в 10 часа! “, означи водещата Илиана Беновска. Симеон Славчев отговори, че тя е обвързвана с визията на Политическа партия МИР в областта на националната сигурност. „ Много офицери имате! “, сподели Беновска . Събеседникът ѝ отговори, че това са хора на достойнството, на морала. Той продължи, че Политическа партия МИР ще покаже дълготрайна визия за националната сигурност и какво съставлява тя.
„ С което какво, заставате против Каракачанов и Вътрешна македонска революционна организация ли? “, попита Беновска. Славчев отговори, че не застават против никого, Политическа партия МИР прави положителна акция. Те ще покажат по какъв начин виждат България в идващите 50 години . „ Много хора ще кажат, че не можете да го покажете, аз не съм огромен разбирач, само че чисто софтуерно националната сигурност не е това, което сме привикнали да възприемаме, не е единствено въоръжаване, само че и нови генерации оръжия, друго качество! Тя се отнася до връзките, сигурността на живота ни като цяло, даже за тази третополова наклонност, това също съгласно мен е обвързвано с националната сигурност! “, означи Беновска . Събеседникът ѝ отговори, че националната сигурност съдържа доста детайли, един от които е ръководството при рецесии. В Политическа партия МИР има изключителни експерти в тази област. Славчев напомни, че тези дни става една година от началото на пандемията от коронавирус и затварянето и е станало ясно, че ръководещите не са имали подготвеност за това. Той съобщи, че е имало Закон за ръководство при рецесии, който е бил анулиран през 2005 година, там е имало ясно написан протокол.
„ Това означа ли, че желаете да върнете институцията Министерство на бедствията и повредите или да създадете министерство за ръководство при рецесии? “, попита водещата Илиана Беновска. Симеон Славчев отговори, че концепцията на Политическа партия МИР е да се сътвори сходна институция, единствено че не като остарялото министерство, в което едни средства са изтичали неизвестно къде. В новото министерство би трябвало да влязат готови хора, които знаят по какъв начин да ръководят рецесии и най-много по какъв начин да ги предотвратяват.
„ Тук попадате в компанията на съидейници, ние като създадохме „ Радио К2 “ преди време, създадохме и една графа, която е доста ефикасна – „ Агенция за решение на рецесии “, тъй като си мисля, тук се отбивам сантиментално, мисля си, че даже щастието е рецесия. Знаете ли, че в Абу Даби има министър на щастието и тя е жена? “, попита водещата Илиана Беновска. Симеон Славчев отговори, че за жалост българският народ е на едно от последните места по благополучие и аргументите за това са доста. Той продължи, че е доста значимо всяка една рецесия да може да се ръководи или предотвратява. Симеонов изясни: „ С проектозакона, който ние предлагаме и когато Политическа партия МИР влезе в Народното събрание, това ще е един от първите закони, който ще прокараме, това ще е законът за ръководство при рецесии! Преди една година, когато цялата страна беше затворена, по този начин нареченият щаб психира хората, което докара до доста други заболеваемости! “.
„ Да, само че те се оправдават и Борисов също, че това е международна наклонност, всички приказват за затваряне, ваксини! “, означи Беновска . Събеседникът ѝ отговори, че има поради за това каква подготвеност имат ръководещите, когато приказваме за ръководство на рецесии.

Водещата напомни, че Славчев е лидер на листи в 23-ти МИР София и във Велико Търново и попита против кои по-видни хора се изправя. Той отговори, че се изправя против хора, които са подменили гражданския митинг през лятото, като Мая Манолова. Беновска попита за какво не се изправи против Бойко Борисов. Събеседникът ѝ отговори, че има наклонност 25-ти МИР в София да се оформя като място за лидерска борба, само че самият той е роден и израснал в региона на 23-ти МИР и избира да се яви там, тъй като е по-разпознаваем.
Водещата сподели, че Мая Манолова е трябвало да гостува в днешното предаване, само че евентуално това ще се случи през идната седмица и продължи: „ Манолова се явява в коалиция с една дама, в чиято партия Вие бяхте, само че напуснахте! “. Симеон Славчев отговори, че в действителност е взел участие в построяването на тази партия. Впоследствие обаче пътищата им са се разминали, тъй като думите не дават отговор на дейностите.
„ Защо мислите, че ще влезете в Народното събрание? “, попита водещата Илиана Беновска. Симеон Славчев сподели: „ Убеден съм, че Политическа партия МИР ще бъде изненадата на тези избори, тъй като демонстрираме радикално друг модел, метод. Лицата на Политическа партия МИР, в случай че видите нашите водачи, ще разберете, че това са хора с извънредно богат опит, експертиза, потвърдили се в своята сфера. Това не са професионални политици, като всички останали! “.
Като сте толкоз нови и хубави, сигуно си давате сметка, Вие имате задоволително политически опит, че това Народно заседание освен, че ще бъде многоцветно, само че ще се нуждае от шокиращи съдружни връзки, в случай че резултатите са такива, каквито в този момент ги показват социолозите. Вие бихте ли влезнали в коалиция и с кого? “, попита водещата Илиана Беновска. Симеон Славчев отговори, че на тези избори се пуска кранчето, от което би трябвало да изтече мръсната вода. Това обаче изисква малко време. Той продължи, че сега се готви следващата замяна, почнала с подмяната на гражданския митинг, когато едни хора са яхнали справедливия митинг на жителите, като са взели даже техния девиз без да ги питат и са го създали име на своята коалиция. Славчев изясни: „ “Мутри вън “ беше девиз на гражданския митинг и бях сега, когато президентът Радев излезе от постройката на президентството с вдигнат пестник, апропо юмрукът е знак на единството, а не на това, че ще водим някакъв пердах. Ако си спомняте този митинг беше за това, че профилираната прокуратура влезе в президентството, т.е. в отбрана на президентската институция, тогава един човек стоеше против президента, който държеше надпис „ мутри вън! “. Президентът, завършвайки словото си, видя надписа и сподели – мутри вън! Това стана знак на митинга и то стана по един натурален метод! “.
„ Какво обаче мислите за обединенията, Борисов може ли да ви предложения, вие бихте ли се съгласили? “, попита водещата Илиана Беновска. Симеон Славчев отговори: „ Категорично не, аз съм бил общински консултант и съм бил един от най-големите опозиции, даже Българска социалистическа партия не бяха толкоз огромна съпротива! В момента в България се случва нещо цинично – икономическите, физически и политически мутри на прехода викат „ мутри вън “, т.е. крадецът вика дръжте крадеца! “.
„ Радев мутра ли е? “, попита Беновска. Славчев отговори, че не засяга Радев, а тези, които са откраднали лозунга без да питат жителите. Той продължи, че Политическа партия МИР има няколко съответни точки, които счита, че ще изведат България напред и всеки, който ги прегърне, е добре пристигнал. „ Но изрично споделяме, че с мутрите на прехода – икономическите, физическите и политическите – никакви обединения! “, съобщи Славчев.
„ Не разбрах, Борисов мутра ли е? “, попита водещата. Славчев отговори: „ Категорично, той е съществена мутра в политическия преход на България! “.
„ Корнелия Нинова мутреса ли е, помните „ Техноимпекс “, приватизационни покупко-продажби, диалозите със следователката? “, продължи с въпросите си водещата. Събеседникът ѝ отговори, че не може да каже и продължи, че ние се нуждаем от нови лица – морални и родолюбиви. Водещата попита госта си биха ли се коалирали с Българска социалистическа партия. Той отговори, че Политическа партия МИР има няколко съществени правилото и биха преговаряли с всеки, който ги споделя.
„ Недейте по този начин, наподобявате ми на Волен Сидеров, помня го на едни избори сподели, че ще се коалира с всеки, който му одобри програмата, аз му споделих, че това е хубаво, само че му е „ дребна лодката “, тъй че на вашата лодка може да сте изправили хубавото платно, само че какъв брой е огромна? “, попита Беновска. Славчев отговори: „ Ние може да сме с дребна лодка, с дребна кошница, само че тя последователно се цялостни! “.
„ Да не се изпълни с вода? “, попита Беновска . Гостът ѝ отговори: „ Няма да се изпълни с вода, цялостни се с капацитет, с потенциал, с експертност. Неслучайно на последния конгрес на партията споделих, че капацитетът на българската нация стои зад Политическа партия МИР, всяка наша позиция и оферти са извънредно експертни! Ние сме тръгнали от нулата, надграждаме, тъй че сме сигурни, че нашата лодка ще стане корабът, който ще донесе смяната в България! “.
„ Не разбрах, с Нинова ще се коалирате ли? “, попита още един път водещата. Славчев отговори, че биха се коалирали с партии, които са срещу ГЕРБ. „ Движение за права и свободи мутри ли са? “, продължи Беновска. Гостът ѝ отговори, че с Движение за права и свободи не биха се коалирали.

Водещата подари на госта си книгата с изявлението ѝ с Ахмед Доган. Той съобщи, че е прочел книгата. „ Няма да отречете, че Ахмед Доган е един от най-хубавите анализатори на прехода? “, попита водещата. Славчев отговори: „ Това надали някой може да го отхвърли, различен е въпросът, че огромна част от политиците не могат да проучват, не вършат заключения! “.
Славчев подари на водещата книгата на Питър Дракър „ Ефективното ръководство “ с посвещението „ Всяка смяна, препоръчана на хората, наподобява съвсем невъзможна, само че неведнъж измененията са към този момент в ход, до момента в който всички настояват, че те не могат да се случат. Промяната в България към този момент е в ход! “.
Водещата подари на госта си здрава, българска, алена ябълка и му пожела вятърът на смяната в действителност да се появи. Симеон Славчев отговори: „ Убеден съм, че смяната в България ще се случи, тя е в ход! Бих призовал всички български жители да се обединим и с техния морал, разпоредителност и родолюбие да възродим България и да върнем нормалността в нея! Дължим го на нашите деца, изискуем го на нашите внуци, изискуем го на майките, бащите си и тези, които построиха настояща България, ние сме длъжни всекидневно да съблюдаваме завета на апостола на свободата – каузи трябват, а не думи! “, с което приключи диалога си с Илиана Беновска в предаването „ Беновска пита “ по „ Радио К2 “ от 13-ти март 2021 г. 
*Публикацията е според контракт за осведомително обслужване за акция за Парламентарни избори 2021
Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР